Zoveel vogels zoveel zinnen

is een gezamenlijke
onderneming
van een dichter, een etser en een drukker.
Deze trek is voorjaar
2006 echt begonnen
en heeft najaar 2007
als uitkomst :

een tentoonstelling te Assen,
een fraaie map met etsen en gedichten
en de gedichtenbundel

Zoveel vogels zoveel zinnen

De totstandkoming van het totale samenwerkingsproject
"Zoveel Vogels Zoveel Zinnen"
werd mede mogelijk gemaakt door:

de Provincie Drenthe

SNS Reaal Fonds www.snsreaalfonds.nl


Honderdvijftig belangstellenden bezochten expositie en presentatie
bij het CBK in AssenDe expositie Zoveel Vogels Zoveel Zinnen in het CBK te Assen heeft veel bezoekers getrokken en is geeindigd op 15 dec. 2007.


Openingsspeech van Rouke, links staand AdriaanTon Peters nam op 9 november 2007 het eerste exemplaar in ontvangst tijdens de opening van de ZVZZ-expositie in het CBK gebouw in Assen, waar de gedichten, etsen, de map en schilderijen t/m 15 december 2007 aanschouwd kunnen worden .

Tijdens de opening werd een map die alle etsen bevatten overhandigd aan Roelof Offereins directeur van het CBK, onze gastheer.


Roelof Offereins van het CBK neemt de map met 24 etsen in ontvangst
Honderd exemplaren van de oplage zijn voorzien van een speciaal stempel en zijn genummerd en gesigneerd door de dichter en de etser. Er zijn nog enkele over.
Haast u.

De map,waarin de etsen worden bewaard is nu ook gereed. Het is een pracht werkstuk geworden. Eigenlijk een map in een map, elke ets apart in een gevouwen vel zuurvrij papier. Voorin een overzicht van alle etsen, daarnaast twee foto's van Albert Broersma, in het midden gescheiden door een strook zink, met daarin geetst de titel Zoveel Vogels Zoveel Zinnen.

De etser en de drukker ruimen hun werkplaatsen op, de dichter leunt achterover of klimt op zijn fiets. Op zoek naar iets, want hij mist nog iets,

hij mist de lezer..... lees verder
Open bijting

De term open bijting klinkt vervelend en is voor een graficus een ramp waar ie mee moet leren leven. Het is het onderhuids invreten van het zuur in een etsplaat: als het goed is, wordt het zuur, door de zorgvuldig met etsgrond afgedekte etsplaat niet toegelaten op plaatsen waar het zijn verterende werk kan doen, maar soms weet het zich toch een weg te vinden en bijt het stiekem door de beschermlaag.

 

Ons project is vergelijkenderwijs een ets. Onze ambities, individueel en ook collectief, wilden iets uitdrukken via dit project. Ik ben er trots op: drie ego's met eigen kwaliteiten, die gezamenlijk gedurende een periode van twee jaar een scheppingsproces doorliepen, dat nu uitmondt in de volgende resultaten:
lees verder