Zoveel vogels zoveel zinnen

is een gezamenlijke
onderneming
van een dichter, een etser en een drukker.
Deze trek is voorjaar
2006 echt begonnen
en had najaar 2007
als uitkomst :

een tentoonstelling te Assen,
een fraaie map met etsen en gedichten
en de gedichtenbundel

Zoveel vogels zoveel zinnen

De bundel

Vormgeving

De map: formaat plm. 70 x 50,
waarin de etsen bewaard kunnen worden.

Etsen worden gedrukt op speciaal papier, in dit geval geschept papier. De afdruk komt ruim in het vlak te staan en aan de rand van de ets ontstaat door de druk een flinke vorm van mout, de afdruk ligt dus wat verdiept. Inkten bevatten vaak stoffen die papier kunnen aantasten, of het vel zelf, of de boven- en onderliggende vellen.

De map die wij voor ogen hebben moet voldoen aan de volgende eisen:

Aan één belangrijke eis is niets te doen nl. de vochtigheidsgraad, die moet de bezitter van de map zelf regelen. De ZVZZ map krijgt een voor- en achterflap die kunnen scharnieren. In opengeklapte staat moeten dan eerst de onder- en de bovenklep opengedaan worden. Deze twee kleppen zullen elkaar in gesloten toestand bijna aanraken. Dan zijn boven-en onderzijde voldoende afgeschermd.
Als laatste gaat aan de rechterzijde een grote klep naar buiten. Deze klep is even groot of iets groter dan de etsen. De bovenste, en alle onderliggende etsen, zijn van elkaar gescheiden door een vel zuurvrij papier. Aan de linkerkant wordt de verzameling etsen afgedekt door het scharnier van de buitenklep.

Om temperatuurs- en vochtigheidinvloeden toch zoveel mogelijk onschadelijk te maken is het te overwegen om de buitenkleppen (onzichtbaar) met klittenband af te dichten. Tenslotte kan de eigenaar een paar zakjes silicagel (vocht absorberend) in de map leggen. De buitenzijde van de map is voorzien van een blindpreeg.